Boganmeldelse

Pubertet og løsrivelse hos unge med empatiforstyrrelser.

CD omhandlende:
Interview med Bo Hejlskov Jørgensen, Trine Urskov, Karen Prætorius, Teit Bang Heerup, Luise Jensen. Specielt den generelle del giver et godt indblik i hvad der sker i en teenagers hjerne i puberteten. Hvilke udfordringer der er i hjemmet, tanker og følelser og strategier der med fordel kan anvendes.
Ikke mindst er det afsnit om hvordan man kan tænke, støtte og hjælpe teenageren med at klare puberteten og løsrivelsen uden at man river hovedet af hinanden.
F.eks. forklarer forfatterne hvorfor man oplever teenageren som en ung uden overskud, overblik og empati. At de ofte opfatter egne resultater negativt og har øget stres i deres liv samt kaos i hovedet.
Gode direkte anvisninger til hvordan man kan forstå hvad der foregår i den unge og hvordan man dermed kan hjælpe dem.
Vi har lånt CDen hos Handi info i Århus. Et sted hvor de har samlet en masse viden om handicap.

Skrevet af Benthe Littau